Beginners cursus

Cursus Hardlopen voor beginners

Op 11 mei 2013 start bij de atletiekvereniging Rijssen de cursus hardlopen voor beginners. De cursus is bedoeld voor iedereen die in een rustig tempo 5 kilometer aan één stuk wil leren hardlopen en is geschikt voor mensen die niet of nauwelijks hardloopervaring hebben en aan hun conditie willen werken. Men moet wel fysiek in staat zijn om d.m.v. hardlopen conditie op te bouwen. Bij een Body Mass Index beneden de 19 en boven de 29 wordt aangeraden eerst fitnessprogramma`s te gaan volgen en/of advies te vragen bij een (sport)arts.

Zie voedingscentrum.nl  voor het berekenen van je Body Mass Index.

De minimum leeftijd voor vrouwen is 17 jaar, voor mannen 18 jaar.

Leden van AV Rijssen die bijvoorbeeld een tijd uit de running zijn geweest kunnen kosteloos meedoen.

Doel is om aan de hand van een beproefd schema, in 19 weken tijd een duurloop van 5km te realiseren. Het streven is om op 14 september met een wedstrijdloopje in de regio de cursus af te sluiten. De kosten zijn 75 euro p.p. exclusief eventuele eindloop.

De cursus bestaat in totaal uit 28 trainingen die worden verzorgd door 2 gediplomeerde trainers waardoor  er o.a. ook ruimte voor persoonlijke aandacht aanwezig is.

Zij voorziet in 18 trainingen op de zaterdagochtend van 11.00 uur tot +/-12.45 uur en halve wege de cursus 10 trainingen op de maandagavond van 19.00 uur tot +/-20.45 uur.

Één keer in de week dient u zelfstandig een wandel/hardlooptraining te lopen.

Tijdens uw eventuele vakantie traint u op eigen gelegenheid volgens schema door.

De trainingen worden afgesloten inclusief een nazit waarin koffie,thee of limonade wordt geschonken.

Wilt u eens uitproberen of hardlopen iets voor u is? Schroom niet en doe wat velen voor u deden.

Nadere informatie of opgave via e-mail renevanwayenburg@live.nl of via tel.0548-521668