Superafsluiting van het baanseizoen door de Pupillen

In Alphen aan de Rijn werd de laatste outdoor baanmeerkamp van dit jaar gehouden. In het busje van Autoschade Lammertink vertrokken we met 8 pupillen van AV Rijssen naar het westen van het land. Dit was voor de atleten de laatste kans om hun PR’s aan te scherpen. De JpA 2e jaars begonnen met het onderdeel kogel en daar werd door de Rijssenaren al direct de toon gezet en het veld werd aangevoerd door Frank en Niels. Daarna werd er gesprint door de jongens en ook hier gingen ze goed mee. Als laatste onderdeel stond er hoog voor hen op het programma. Frank en Niels hoorden ook hier tot de besten en Frank ging zelfs als enige over 1.35 mtr. Dit leverde hem dus ook de eerste plek op bij de meerkamp. Niels kreeg door zijn topprestaties een zeer verdiende derde plek. Dit was voor Niels na een jaar van veel blessureleed een meer dan verdiende prestatie in zo’n sterk deelnemersveld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe MpB en Jpb waren in één groep ingedeeld en ze starten met het onderdeel hoog. Lotte sprong technisch erg mooi, maar het lukte net niet om haar PR te verbreken. Naomi en Max gingen beiden over de 1.05 mtr waardoor ze na het onderdeel hoog beiden op een tweede plek stonden.  Max wist ook zeer goed te sprinten en bij balwerpen deed hij ook in de top mee. Hierdoor mocht hij uiteindelijk op de tweede plek van het podium plaatsnemen. Bij Naomi ging het balwerpen en sprinten net iets minder waardoor zij net geen podium plek behaalde en genoegen moest nemen met een niet onverdienstelijke 5e plek. Ook Lotte presteerde op de overige onderdelen zoals we van haar zijn gewend, waardoor ook zij nipt bij de beste 10 eindigde.

Bij de JpA 1e-jaars was het deelnemers veld het grootst, maar Ruben wist zich goed staande te houden tussen deze toppers. Tijdens de sprint werd hij 2e in zijn serie, doordat hij de overige onderdelen net achter de toppers eindigde zat er voor hem ook net geen podiumplek in.

Na de meerkamp werd er door de atleten nog een 1000 meter gelopen. Helaas was hier het geweld voor de meeste van onze atleten te groot. Alleen Max Swabedissen wist als enige AV Rijssen pupil als eerste over de finish te komen. Hij was dan ook spekkoper van de vereniging door met 2 prijzen naar huis te gaan.