Ouder-Kind-Avond en Uitreiking Clubkampioenschappen Jeugd

OLYMPUS DIGITAL CAMERADinsdagavond was het een drukte van belang op de Rijssense atletiekbaan. Alle jeugdatleten hadden namelijk hun ouders of grootouders, ooms en tantes of andere volwassenen uitgenodigd om mee te doen met de jaarlijkse ouder-kind-avond. Tijdens deze avond wordt gestreden om de eeuwige roem en om een heerlijk taartje voor de nummers 1, 2 en 3 van de avond. Er worden door de teams, welke bestaan uit een kind en een ouder, een viertal onderdelen afgewerkt waar punten voor te verdienen zijn. De onderdelen sprint, verspringen, kogelstoten en een loop over 400 meter kwamen aan bod. Iedereen was erg sportief naar elkaar, maar de meeste ouders wilden toch niet voor elkaar onder doen. Dit had voor een enkeling toch behoorlijke gevolgen, zo maakte een vader kennis met het rode kunststof van de atletiekbaan, wat behoorlijke schaafplekken opleverde. Op de 400 meter ging men ook tot het uiterste en dit was voor iemand net iets te ver, waardoor zijn maaginhoud de verkeerde uitgang zocht en er aan de ingang weer uitkwam.

Maar gelukkig kwamen de meesten er zonder kleerscheuren vanaf, zij het met waarschijnlijk iets meer respect voor de prestaties die de atleten elke week toch maar weer neerzetten tijdens trainingen en wedstrijden.

Na afloop van deze wedstrijd werden de prijzen van het clubkampioenschap voor de jeugdleden uitgereikt aan de talentvolle jeugdatleten. Ruben Steenbergen werd nog even extra in het zonnetje gezet, vanwege zijn altijd trouwe aanwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden, kreeg hij de aanmoedigingsprijs. Voor deze prijs was hij door het gezamenlijke trainerscorps van AV Rijssen voorgedragen en kreeg hij de bijbehorende beker uitgereikt.