2e Medaillewedstrijd

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe 2e medaillewedstrijd, georganiseerd door AV Atletics Nijverdal, werd getekend door de donkere wolken en een koude wind. De lucht werd steeds donkerder en de wolken zwaarder. Uiteindelijk barstte er een flinke regenbui los, waardoor hele programma in duigen viel. Wedstrijdleider Jacob Wietsma nam hierdoor de enig juiste beslissing door de wedstrijd af te gelasten. Veel atleten waren uiteraard erg teleurgesteld, want de atleten van AV Rijssen hadden zich goed voorbereid en zetten, ondanks het weer, mooie prestaties neer. De trainers Wichard Dennekamp en Dick Wessels probeerden hun aandacht goed over, met name de jongste, atleten te verdelen.
Matthias Haasse gooide 19,38 mtr, dit was ruimschoots de gouden limiet. Frank Seppenwoolde deed het supergoed op de sprint en liep 9.4, wat ook goed is voor de gouden limiet. Ook Niels Dennekamp liep op de sprint de gouden limiet.