Verkeersveiligheid rond de atletiekbaan

Bewegen is gezond … en daarom brengen we onze kinderen met de auto naar de¬†atletiek!
(vrij vertaalde uitspraak van Midas Dekkers, bioloog en anti-sport)

In deze uitspraak van Midas Dekkers ging het over de voetbal. Helaas is deze uitspraak ook geldig voor de atletiek en onze atletiekvereniging. En dan parkeren en stoppen ook nog het liefst pal voor de ingang van de atletiekbaan en niet op de parkeerplaats, want anders moeten we 20 meter of nog verder lopen! Toch eigenlijk wel raar voor een vereniging die bezig is met lopen, bewegen en gezondheid.

Veiligheid van kinderen en ouderen
Vervelender is echter dat hierdoor erg onoverzichtelijke situaties ontstaan bij de ingang van de atletiekbaan, met alle risico’s van dien. Kinderen die komen en gaan op hun fietsje, overstekende voetgangers, her en der geparkeerde auto’s en komende en gaande auto’s leveren regelmatig gevaarlijke situaties op. Door alle auto’s is er geen overzicht meer en verdwijnen b.v. kinderen “uit beeld”. Het spreekt voor zich dat dit in het donker nog meer geldt (wintermaanden). Dit moeten we met z’n allen niet willen!

Verandering van gedrag
Meestal dempt men de put als het kalf verdronken. Helaas zijn hier genoeg voorbeelden van. Daarom: laten we het proberen nu anders te doen.

Afspraken
Graag zouden we met u de volgende afspraken willen maken:
– we komen zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar de atletiekbaan (is een ideale
warming-up/cooling- down)
– we parkeren of stoppen niet met de auto bij de ingang van de atletiekbaan
– in plaats daarvan parkeren we de auto op de parkeerplaats bij excelsior (aan de andere kant van de weg)
– vanuit daar gaan we te voet via het fietspad langs de Arend Baanstraat naar de ingang (via de hiervoor speciaal gemaakte doorgang)
– terug gaan we ook weer te voet over het fietspad
– als we op de fiets komen gebruiken we ook dit fietspad langs de Arend Baanstraat
– als de parkeerplaats bij excelsior vol zit, gebruik dan de overige parkeerplaatsen aan de Arend Baanstraat, dus niet bij de ingang, maar richting zwembad.

U ziet, een kleine moeite, een groot plezier !  We rekenen graag op uw medewerking in deze. Alvast onze hartelijk dank hiervoor.

Overige maatregelen
De gemeente heeft toegezegd dat de straatverlichting bij de ingang wordt aangepast. De accommodatiecommissie zal nog bekijken of er meer maatregelen mogelijk zijn.

22 april 2013 Bestuur AV Rijssen